Onze diensten

Buitenschilderwerk

Ons sterk wisselende klimaat heeft directe invloed op de staat van onderhoud van uw huis. Een strak, mooi en glad resultaat is waar men logischer wijs aan denkt (wat u ook mag verwachten). Schilderen is echter ook van belang om uw hout, gevel en metalen delen te beschermen en daardoor de levensduur te verlengen. Daarbij is de afdichting langs het glas, de verbindingen van uw ramen en kozijnen belangrijk, bij een goede afdichting loopt u geen risico dat condens vocht kan inwateren, hierdoor voorkomt u afbladderen van uw schilderwerk en op langere termijn houtrot. Door goed schilderwerk bespaart u in de toekomst het risico van hoge kosten, denk daarbij aan het vervangen van kozijnen, deuren, ramen en glas.

Binnenschilderwerk

Ook hier denkt u aan een mooi resultaat (wat u wederom mag verwachten), strak geschilderd houtwerk, nieuw behang of kleur op de muren maakt het persoonlijk en sfeervol. Toch ook binnenschilderwerk is van essentieel belang, de productie van vocht in huis is noemenswaardig, denk hierbij aan de verwarming, douchen en koken. Hierdoor kunnen schimmels en bacteriën ontstaan die slecht zijn voor de gezondheid. Bij gedegen schilderwerk voorkomt u dat schimmels en bacteriën zich kunnen nestelen en geproduceerd vocht in kozijnen, ramen en deuren kan trekken en een nade- lige invloed op u buitenschilderwerk kan hebben.

 

Wij zijn ook gespecialiseerd in

 • Gevelcoating
 • Interieurafwerking
 • Houtrotsanering
 • Onderhoudsschilderwerk
 • Monumentaalschilderwerk
 • Gevelreiniging
 • Glaswerk
 • Spuitwerk
 • Dakgootreinigen

Kleuradvies en kleurherkenning

Kleur kiezen voor interieur of exterieur kan moeilijk zijn door het grote aanbod van kleuren. Wij kunnen u, door onze ruime kennis en ervaring begeleiden en adviseren om tot een juiste kleurstelling te komen, een juiste kleurstelling is uiteindelijk bepalend voor de gehele uitstraling. Afstemmend op uw wensen, kunnen wij u laten zien welke kleuren een mooie combinatie geven bij uw inboedel of welke kleuren het beste bij uw buitengevel passen.

Vergeten kleurnummers of kleuren die door de jaren zijn vervaagd kon in het verleden wel eens lastig zijn terug te vinden, het zoeken in kleurenwaaiers is vanaf nu makkelijker. De Capsure X-Rite is een mimicomputer voor kleurherkenning, door driedimensionale meting vind deze de precieze kleur waar u naar op zoek bent. In de display verschijnt kleur, kleurnummer en met deze gegevens kan men één laatste controle houden met de kleurenwaaier. De Capsure stroomlijnt kleurselectie met een eigen, één-klik kleur matching systeem dat nauwkeurig kleurcomponenten in enig materiaal of oppervlak herkent.

Duurzaamheid

Wij van VGD schilders zien de vraag naar duurzaamheid van een steeds grotere betekenis bij onze opdrachtgevers. Daarom voorzien wij o.a. door middel van onze vaste leveranciers aan deze vraag met diversen hoogwaardige en duurzame producten. Topkwaliteit met een zeer lage milieu-impact, producten die zijn gebaseerd op nieuwe vooruitstrevende technologie. Producten met een lange levensduur, iedere onder- grond de best mogelijk bescherming met verlenging van de onderhoudsintervallen, verminderd gebruik van vluchtige stoffen en waar mogelijk voldoen aan het EU-Ecolabel.

Wat kunt u verwachten?

 • Mondelinge afspraken duidelijk beschreven in de offerte
 • Professioneel advies over kleuren en materialen
 • Gebruik van uitsluitend professionele materialen
 • Advies over te gebruiken verfsysteem
 • Garantie buitenschilderwerk 3 jaar
 • Garantie binnenschilderwerk 4 jaar
 • Onderhoudsboekje

9% BTW voor woningen ouder dan 2 jaar

U betaald het tarief van 9% voor schilderwerk indien de woning door particulieren wordt bewoond en de woning ouder is dan 2 jaar. Deze periode van 2 jaar gaat in vanaf het moment dat de woning daadwerkelijk na de oplevering in gebruik is genomen. Garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken enz. vallen ook onder het begrip ‘woning’. Voorwaarde is wel dat zij zich bevinden op hetzelfde perceel als de woning.

 

KWALITEIT EN SERVICEGERICHTHEID STAAN CENTRAAL